Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αυτοκόλλητες Ταπετσαρίες τοίχου


Έχετε αποφασίσει να αλλάξετε γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόπο την εμφάνιση ενός χώρου στο σπίτι σας, βάζοντας ταπετσαρίες τοίχου. Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο στην διακόσμηση. Προτού  αποφασίσετε για το χρώμα και τη μοτίβα της ταπετσαρίας που θα αγοράσετε καλό θα είναι να γνωρίζεται ότι οι ταπετσαρίες δεν θα είναι για πάντα, γιατί σίγουρα φθείρονται με τον χρόνο.
Για τον λόγο αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και το υλικό που είναι κατασκευασμένες οι ταπετσαρίες σας καθώς και ο τρόπος που τοποθετούνται. 
Οι πιο σπιθισμένοι τρόποι είναι οι αυτοκόλλητες ταπετσαρίες καθώς και αυτές που τοποθετούνται με κόλλα. Σίγουρα οι αυτοκόλλητες ταπετσαρίες τοποθετούνται πολύ πιο εύκολα αλλά κυρίως αφαιρούνται και με πολύ γρήγορο τρόπο. Απλά τις τραβάτε με προσοχή και τις αφαιρείται. Ενώ για τις ταπετσαρίες που τοποθετούνται με την χρήση επιπρόσθετης κόλλας  θα κάνετε πολύ περισσότερο κόπο. 
Οι πιο συνηθισμένες αυτοκόλλητες ταπετσαρίες είναι οι ταπετσαρίες βινυλίου. Σίγουρα δεν έχουν την  "φυσική"  εμφάνιση των υπολοίπων  ταπετσαριών, αλλά καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα και κυρίως αφαιρούνται χωρίς κόπο. Αν λοιπόν το χρονικό διάστημα που θέλετε να βάλετε ταπετσαρίες τοίχου σε κάποιο χώρο δεν είναι μεγάλος π.χ επαγγελματικός χώρος που κάνετε αλλαγή διακόσμησης κάθε 3-4 χρόνια, ή ένα παιδικό δωμάτιο, τότε καλό θα είναι να επιλέξετε αυτοκόλλητες ταπετσαρίες.  Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και να διαλέξετε ανάμεσα από χιλιάδες χρώματα και είδη ταπετσαριες τοιχου  για τον χώρο σας.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ταπετσαρίες τοίχου

Ντύστε τους τοίχους του σπιτιού σας με ταπετσαρίες για να δώσετε ιδιαίτερο στύλ και χαρακτήρα.
Η συνταγή της επιτυχίας δεν είναι δύσκολη, ούτε χρειάζεται ιδιαίτερη τέχνη. Αρκεί να ακολουθήσετε τους εξής απλούς κανόνες. 

1ος Κανόνας

Για να επιτύχετε ένα σύνολο που συνδιάζεται με αρμονία, διαλέξτε ίδιο ή παρόμοιο σχέδιο με το ύφασμα των επίπλων σας.Η επανάληψη των σχεδίων στους τοίχους και τα υφάσματα είναι η πιό απλή και εύκολη λύση και να σας προφυλάξει από λάθη στους συνδιασμούς των χρωμάτων. Για εντυπωσιακό αποτέλεσμα διαλέξτε ένα έντονο μοτίφ και ντύστε με αυτό έναν τοίχο που θα το αναδείξει καλύτερα (κατά προτίμηση χωρίς παράθυρο). Βάψτε μονόχρωμους τους υπόλοιπους τοίχους, σε μία από τις αποχρώσεις της ταπετσαρίας, για να μην παραφορτώσετε τον χώρο. Επαναλάβετε το ίδιο σχέδιο στο ύφασμα που θα διαλέξετε για τις κουρτίνες. Για να ενοποιήσετε αισθητικά τον χώρο, βάλτε παρόμοια μοτίβα στους ίδιους χρωματικούς τόνους στα μαξιλάρια και τις λεπτομέρειες.

Για περισσότερες λεπτομέρειες κάντε κλίκ εδώ : 




Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

sonar_ideas_products: Foot hygiene, care and advice

sonar_ideas_products: Foot hygiene, care and advice

Foot hygiene, care and advice



In part 1 we listed what we need to know when choosing "the most comfortable shoe" - we are now going into look into some further advice into keeping our feet healthWash your feet in warm water. It helps to decrease any swelling and relaxes the muscles.

  • Be sure to dry your feet well, especially between the fingers. Your feet should be kept as dry as possible.
  • Remove all dry skin using pumice stone (natural volcanic stone) only, avoiding any other sharp objects.
  • You can further hydrate your feet using moisturising cream that will prevent against dry damaged skin.
  • A well balanced diet plays a part in having healthy feet.  Dehydration and lack of Vitamin A are the usual causes of flaky damaged skin on your feet. Vegetables, spinach carrots are rich in Vitamin A. Seven or eight glasses of water per day are also recommended for proper body hydration.
  • When cutting your toe nails take care not to cut the nail too deep. A very short toe nail, in combination with tight shoes can create problems for your toes.
  •  Ladies should allow for periods when their nails remain free from varnish or colours.anatomic shoes 

    Concluding, we should look after our feet now, so that serious problems are avoided in the future.




    And of course we should never forget choosing the right shoes. Remember what is "the most comfortable shoe"?  






    Anatomic shoes tend to employ all the characteristics of a "healthy" comfortable shoe

    Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

    Κλασσικά σπίτια – επιπλα


    Η λέξη «κλασσικό» στην καθημερινή μας γλώσσα μπορεί να αποδοθεί η έννοια του συντηρητικού , ή του παραδοσιακού, κάτι δηλ. που έρχεται από το παρελθόν και γενικά ενός συστήματος αρχών με συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης, χωρίς την διάθεση πειραματισμού. Δηλαδή είναι το σύστημα που δανείζεται πρότυπα από το παρελθόν.
    Η λέξη «κλασσικός» αναφέρεται και στην κλασσική περίοδο της αρχαίας Ελλάδας όπου η αρχιτεκτονική της εποχής βασίζεται στις αρχές της γεωμετρίας  και στις αναλογίες που την χαρακτηρίζουν. Είναι οι αρχές που προέρχονται από την ίδια την φύση. Οι αρχαίοι χρησιμοποίησαν το ανθρώπινο σώμα ως μέτρο άντλησης των αναλογιών. Βλέπουμε ότι η βάση των έργων τους  είναι οι τέλειε ς αναλογίες οι οποίες υπάρχουν παντού στην φύση.
     Το αποτέλεσμα είναι η συμμετρία, η αναλογία, η τάξη και τελικά η αρμονία.
    Όλο αυτό το πρότυπο αποδείχτηκε διαχρονικό και εξελίχτηκε στο χρόνο από τότε μέχρι σήμερα. Βλέπουμε δηλαδή ότι το κλασσικό δεν είναι απλά ένα στυλ και μόνο, αλλά μια διαχρονική έκφραση η οποία αποτελεί την βάση του αρμονικού σχεδιασμού τόσο στα σπίτια όσο και στα επιπλα.