Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αυτοκόλλητες Ταπετσαρίες τοίχου


Έχετε αποφασίσει να αλλάξετε γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόπο την εμφάνιση ενός χώρου στο σπίτι σας, βάζοντας ταπετσαρίες τοίχου. Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο στην διακόσμηση. Προτού  αποφασίσετε για το χρώμα και τη μοτίβα της ταπετσαρίας που θα αγοράσετε καλό θα είναι να γνωρίζεται ότι οι ταπετσαρίες δεν θα είναι για πάντα, γιατί σίγουρα φθείρονται με τον χρόνο.
Για τον λόγο αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και το υλικό που είναι κατασκευασμένες οι ταπετσαρίες σας καθώς και ο τρόπος που τοποθετούνται. 
Οι πιο σπιθισμένοι τρόποι είναι οι αυτοκόλλητες ταπετσαρίες καθώς και αυτές που τοποθετούνται με κόλλα. Σίγουρα οι αυτοκόλλητες ταπετσαρίες τοποθετούνται πολύ πιο εύκολα αλλά κυρίως αφαιρούνται και με πολύ γρήγορο τρόπο. Απλά τις τραβάτε με προσοχή και τις αφαιρείται. Ενώ για τις ταπετσαρίες που τοποθετούνται με την χρήση επιπρόσθετης κόλλας  θα κάνετε πολύ περισσότερο κόπο. 
Οι πιο συνηθισμένες αυτοκόλλητες ταπετσαρίες είναι οι ταπετσαρίες βινυλίου. Σίγουρα δεν έχουν την  "φυσική"  εμφάνιση των υπολοίπων  ταπετσαριών, αλλά καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα και κυρίως αφαιρούνται χωρίς κόπο. Αν λοιπόν το χρονικό διάστημα που θέλετε να βάλετε ταπετσαρίες τοίχου σε κάποιο χώρο δεν είναι μεγάλος π.χ επαγγελματικός χώρος που κάνετε αλλαγή διακόσμησης κάθε 3-4 χρόνια, ή ένα παιδικό δωμάτιο, τότε καλό θα είναι να επιλέξετε αυτοκόλλητες ταπετσαρίες.  Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και να διαλέξετε ανάμεσα από χιλιάδες χρώματα και είδη ταπετσαριες τοιχου  για τον χώρο σας.